POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

BEZBEDNOST U SAOBRAĆAJU

Na bezbednosti dece u saobraćaju moraju raditi svi

Beograd, 7. septembar 2021.

 

Ministar unutrašnjih poslova u Vladi Republike Srbije Aleksandar Vulin izjavio je danas da je bezbednost dece u saobraćaju obaveza svih odraslih i da ne postoji opravdanje za nepoštovanje saobraćajnih propisa.

Vulin, koji je u Osnovnoj školi „Despot Stefan Lazarević“ prisustvovao predstavi edukativnog karaktera "Pažljivkova pravila u saobraćaju", koju organizuje Agencije za bezbednost saobraćaja, istakao je da je bezbednost dece u saobraćaju, za razliku od mnogih drugih životnih stvari, nešto na šta svako od nas može da utiče.

Nema opravdanja da žurite pored škole, da ne poštujete crveno svetlo ili ne koristite sigurnosni pojasnema opravdanja da zanemarite bezbednost naše dece, naglasio je ministar.

Prema njegovim rečima, prošle godine u Srbiji je u saobraćaju stradalo približno 500 ljudi, pri čemu je više od polovine tih tragedija moglo da bude izbegnuto, uz sporiju vožnju i upotrebu sigurnosnog pojasa.

Trenutak nepažnje može dovesti do toga da uništite svoj i tuđe živote, upozorio je Vulin, pri čemu je pohvalio posvećen rad nastavnika u školama po pitanju edukacije dece u vezi sa bezbednim ponašanjem u saobraćaju.

Direktor Agencije za bezbednost saobraćaja Duško Pešić ukazao je na to da je svako treće dete, koje je kao pešak izgubilo život u saobraćaju, stradalo na pešačkom prelazu, što pokazuje da vozači nemaju svest o opasnosti i rizicima brze vožnje i nepoštovanja saobraćajnih propisa.

Bezbednost dece je prioritet u radu Agencije za bezbednost saobraćaja, a ključnu ulogu u saobraćajnom obrazovanju i vaspitanju imaju porodica, predškolske ustanove, škole i svi drugi subjekti koji kreiraju sistem bezbednog okruženja, rekao je Pešić.

Prema njegovim rečima, edukacijom dece o bezbednom ponašanju u saobraćaju stvaraju se generacije koje su danas bezbedne kao pešaci i putnici u vozilu, a sutra odgovorni vozači sa ispravno izgrađenim stavovima.

On je naveo da u obrazovnom sistemu ima prostora za proširenje edukacije dece o saobraćaju, saobraćajnim rizicima i opasnostima, što je ta agencija prepoznala i napravila knjigu „Pažljivkova pravila u saobraćaju“.

Direktor Agencije je ukazao na to da je knjiga, koju prate i adekvatna bojanka i aplikacija, besplatna i da je urađena na jezicima nacionalnih manjina kako bi bila dostupna svoj deci.

Direktorka OŠ „Despot Stefan Lazarević“ Zorica Zdravković Jovanović istakla je da je prioritet škole bezbednost učenika, nastavnika i imovine škole.

Ona je rekla da ta škola organizuje niz edukacija za učenike kroz različite vrste tribina na temu bezbednosti, pri čemu je izrazila zahvalnost Agenciji za bezbednost saobraćaja na dugogodišnjoj dobroj saradnji i donaciji poligona za simulaciju situacija u saobraćaju.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/572950/na-bezbednosti-dece-u-saobracaju-moraju-raditi-svi.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za decembar 2022.

KULTURNO NASLEĐE

Zakon o kulturnom nasleđu


KULTURA

Šest crkava proglašeno za spomenike kulture


KULTURA

Predstavljanje Srbije – Na Bijenalu arhitekture u Veneciji - Izabran predstavnik Srbije


KULTURA

Otvoreno arheološko nalazište "Medijana" u Nišu


KULTURA

Na Bijenalu dizajna u Londonu Srbiju predstavlja "Projekat 134, Sveta geometrija"


SUDSKA PRAKSA – UPRAVNO PRAVO

Zaštita konkurencije – Stranka u upravnom postupku


ENERGETIKA

Srbija može da računa da će trećinu svojih potreba za gasom zadovoljavati iz Azerbejdžana


SUDSKA PRAKSA – PRIVREDNO

Povreda ugovornih obaveza


TRGOVINA

Trgovinska razmena Srbije i NR Kine u 2022. premašila pet milijardi evraRADNO PRAVO

Pravo na otpremninu – Neke dileme


PARNIČNI POSTUPAK

Žalba


VEŠTAČENJE

Posledice povrede ekstremiteta


BRIGA O SELU

Bespovratnim sredstvima države u 2022. godini - kupljeno 980 seoskih kuća sa okućnicom


MIGRACIJE

Nastavak dobre prakse dostojnog odnosa prema izbeglicama iz svih delova sveta


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)