POČETNA SAVETOVANJA PROPISI SOFTVER NARUČIVANJE CENOVNIK KONTAKT LINKOVI

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR)

Povećan broj registrovanih privrednih subjekata

Beograd, 7. jul 2021.

 

Agencija za privredne registre Republike Srbije (APR) saopštila je danas da je u Registru privrednih subjekata, zaključno sa 5. julom, upisano 406.239 privrednih subjekata, i to 121.838 aktivnih privrednih društava i 284.401 preduzetnik.

Prema podacima APR-a, broj registrovanih privrednih subjekata se ove godine povećao za 12.517 u odnosu na 2020. godinu, dok ih je u poređenju sa istim periodom 2019. godine više za 23.932.

U prvih šest meseci ove godine registrovano je osnivanje 4.952 privredna društva i 16.348 preduzetnika, pri čemu je broj osnovanih društava za 8,90 odsto veći u odnosu na isti prošlogodišnji period, a za 6,3 odsto nego u istom intervalu 2019. godine.

U prvoj polovini ove godine osnovano je za 20,4 odsto više preduzetnika nego u istom periodu prošle godine, odnosno za 14,3 odsto manje nego u prvoj polovini 2019. godine.

Iz Registra privrednih subjekata je u prvoj polovini ove godine obrisano 1.597 privrednih društava i 11.251 preduzetnik.

Ove godine je obrisano za 12 odsto manje privrednih društava u poređenju sa istim periodom prethodne godine, a za 16,6 odsto manje nego u prvoj polovini 2019. godine.

U prvih šest meseci ove godine obrisano je za 12,3 odsto više preduzetnika nego u istom periodu prošle, ali za 2,5 odsto manje nego u prvih šest meseci 2019. godine.

Posmatrano prema delatnostima, među novoosnovanim privrednim društvima najviše ih je registrovano za delatnosti nespecijalizovane trgovine na veliko, izgradnju stambenih i nestambenih zgrada, drumski prevoz tereta, računarsko programiranje, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem, restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata.

Među novoosnovanim preduzetnicima najviše ih je registrovano za obavljanje delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem i drumski prevoz tereta.

Kod privrednih društava koja su u posmatranom periodu obrisana iz registra, najviše ih je bilo registrovano za delatnosti nespecijalizovane trgovine na veliko.

Među preduzetnicima obrisanim iz Registra najviše je bilo onih registrovanih za obavljanje delatnosti restorana i pokretnih ugostiteljskih objekata, računarsko programiranje, usluge pripremanja i posluživanja pića, delatnost frizerskih i kozmetičkih salona, taksi prevoz, konsultantske aktivnosti u vezi s poslovanjem i ostalim upravljanjem i trgovinu na malo u nespecijalizovanim prodavnicama, pretežno hranom, pićima i duvanom.

 

 

https://www.srbija.gov.rs/vest/560091/povecan-broj-registrovanih-privrednih-subjekata.php

INTERMEX ONLINE
KLIKNITE da se ulogujete!

ISPROBAJTE BESPLATNO!


ARHIVA VESTI

Sankt Peterburg se od 30. oktobra zatvara na sedam dana

KALKULATORI KAMATA
Izračunajte kamatu
VISOKA ŠKOLA ZA PREDUZETNIŠTVO – EKONOMIJA – MENADŽMENT - BEZBEDNOST

ONLINE TEHNIČKA PODRŠKA
INTERMEX NEWSLETTER

Propisi i teme iz oblasti prava - mailing listaUkoliko želite da budete redovno obaveštavani o aktuelnim propisima, temama iz oblasti prava, novim izdanjima i proizvodima Intermexa prijavite se na mailing listu.

Vaša email adresa:

Prijava Odjava  
PROPISI NA ENGLESKOM

Tekstovi važećih zakona
na engleskom jeziku

PRAVNI INFORMATOR

Pročitajte u NOVOM
broju Pravnog informatora

za jul/avgust 2022.

RADNO PRAVO

Jednaka zarada za isti rad ili rad jednake vrednosti


SUDSKA PRAKSA – Otpremnina


RADNO PRAVO

Obaveza isplate zarade za obavljeni rad


RADNI ODNOSI

Prestanak radnog odnosa - Zakonit otkaz


ZDRAVSTVO

Sudskomedicinski značaj odnosa između povreda i oboljenja


ZDRAVSTVO

Dvojezični obrazac za korišćenje zdravstvene zaštite u inostranstvu


SUDSKA PRAKSA – ODLUKA USTAVNOG SUDA

Povreda prava roditelja


BRIGA O DECI

"Evropski instrument za demokratiju i ljudska prava u Srbiji"  – "Pozitivno roditeljstvo i zaštita dece u visokokonfliktnim razvodima" – Unapređenjem zakonodavnog okvira do bolje zaštite dece od svih oblika nasilja


UPRAVA

Od 7. juna 2022. - omogućena nova usluga eUverenje građanima i privredi


JAVNA PREDUZEĆA

Nadzor svih javnih preduzeća od naredne godine putem softvera


ZAŠTITA ŽIVOTNE SREDINE

Podrška lokalnim samoupravama za uklanjanje divljih deponija


ENERGETIKA

Energetska tranzicija i zelena energija osnova za dugoročan privredni razvoj


BILI SMO PRISUTNI

Savetovanja na kojima smo učestvovali
kao generalni pokrovitelj ili sponzor
(izaberite godinu)